Thursday, February 24, 2011

Blog yang mahu diperkenalkan

Elvy Nellysha | 6:04:00 AM | 38Comments |
السلام عليكم
Mari tahu kewujudan mereka !

Si comot comel


1. Bagi Nelly , seorang blogger yang friendly dan banyak juga cerita mengenai diri dia .
2. Nelly suka pergi blog dia . (Dapat tengok arnab !)
3. Blog yang kemas dan comel . 
4. Warna putih macam warna arnab juga .
5. Loading tak lama . . 
6. Blogger yang friendly ! Macam dia kata , mahu kewujudan blog dia diketahui ! Jom sama-sama berkenalan dengan SCC !


1. Dia kata blog dia simple ! 
2. Simple ? I like ! Sesimple Nelly . Haha .
3. Dia mahu direview sebab dia kata followers tak ramai . Jadi , mahu juga direview supaya nuffnang dia aktif .



1. Nelly nak bagitahu supaya kurangkan widget supaya loading blog nanti tak berat . .
2. Bagi Nelly , blog lawa dan teruskan berblogging dan jangan lupa tengok tips-tips di blogger lain . 
3. Letak followers ditempat atas ya . . 



1. Masuk blog dia ! Layan lagu kejap . .
2. Nelly nak bagitahu letak lagu yang boleh pause ya . Sebab nanti orang masuk , takut nanti padam sebab mungkin banyak blog dorang masuk . . 



1. Sekali masuk , nampak budak comellah !
2. Blog yang tak lambat untuk masuk . .
3. Kalau tengok disidebar , Nelly tengok ada tentang sayangi bahasa . . 
Jom sayang bahasa !


1. Blog dia Nelly selalu layan untuk release tension ! 
2. Entri yang kelakar . . Gelak guling-guling Nelly
3. Seorang blogger yang aktif dalam mengPUBLISHkan entri banyak-banyak dalam sehari . . 
4. Dia mahu mencari blogger muda ! Yeah ! Terjah jom . . 



1. Blog yang lain sebab banyak lukisan . Haha . Nelly selalu juga layan ~
2. Bloh yang simple dan mudah nak faham entri dia !
3. Teruskan menyampaikan macam itu . Ada kelainan . . 
Sebab Nelly tak tahu melukis ! Hehe . . 



1. Header yang lainlah ! Memancing penuh harapan . Hehe . .
2. Letak lagu yang boleh pause ya  . 
3. Blog yang bila masuk memang senang sebab tak ada widget-widget !
4. Kenapa Nelly tak letak dia masih baru ? Sebab Nelly mahu dia dikategori orang yang mahu diperkenalkan kewujudan blog dia . . 



1. Tengok nickname dah tahu yang dia memang minat hijau .
2. Tengok blog yang penuh warna hijau . Mendamaikan ~
3. Blog dia tak beratlah ! Laju saja masuk .  Hehe . . 
4. Blognya comel !



1. Nelly rasa blog dia memang tak berat .
2. Blogger yang mahu Nelly kenalkan blog dia kepada korang .
3. Blogger yang aktif dalam mengupdate entri .
4. Nelly suka masuk sebab banyak warna Nelly suka . Bukan colourful ya . .



1. Masuk saja nampak budak comel . Korang kenal dia ? Nelly kenal . Hehe .
2. Bagi Nelly , mungkin dia banyak tengok tips blogger lain kot .
Sebab macam perfect !
3. Letak shoutbox atas sikit ya . . Bagi jelas orang nampak .
4. Blog yang penuh dengan sosial . Nelly suka !


1. Blog yang lawa bagi Nelly . . Warna lembut gitu ~
2. Letak followers atas sikit . Hehe . Bagi nampak .
3. Blogger yang comel . Nelly suka tengok . Hehe . .
4. Blog dia kemas ! Nelly nak tengok lagi ~




1. Pengunjung yang tidak ramai katanya . Jadi , mari ramaikan .
2. Blog yang lawa ! Sweet couple . Hehe .
3. Letak lagu yang ada pause ya ? Jangan lupa . .



1. Banyak cerita menarik .
2. Yang bujang atau sudah berkahwin boleh masuk blog ini .
3. Blogger yang peramah o0o . .
4. Penuh suka duka mengenai mereka .(Suami isteri dan anak-anak) Hehe . .



1. Blog yang serba hitam . Ninja tu !
2. Entri yang banyak kisah menarik .
3. Letaklah linkwithin supaya nampak lagi entri-entri yang lebik menarik secara rawak . .



1. Blogger yang comel !
2. Blog yang menarik .
3. Loading tak lambat nak masuk blog ini .
4. Cari template yang ada 3 column supaya blog nampak lagi kemas dan tidak terus kebawah . (Nelly pakai ini dulu , cikgu Nelly yang nasihatkan dulu . Hehe )



1. Header yang lawa .
2. Blogger yang comel .
3, Blogger yang friendly . Tak percaya ? Percayalah !
4. Tak berat loading blog dia tahu . . 
5. Boleh pakai 3 column supaya tak nampak panjang ke bawah sangat . Ok ?

Yeah ! Mari terjah sama-sama . . Nelly tengah happy menerjah ini . .
Selesai sudah Nelly mereview . Hope semua puas hati ya . Maaf kalau terkasar bahasa atau buat korang sakit hati sepanjang Nelly mereview ini . .  Segala kesilapan boleh bagitahu Nelly dan Nelly akan membetulkannya . . 








38 comments:

mykhalis said...

terima kasih sebab ada blog khalis..ingatkan dah takde..huhuuuu.. yerla,,khaliskan golongan blogger baru.. tq tq tq..

kay_are said...

weekend2 nanti leh r jejak dorang sume ni.. tunggu.. =)

noazhatori said...

salam cik nelly..

thanks tolong promote - err, nak letak linkwithin camne ye?

lama da cari..x jmpe2..

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

yeahhh...gratz missy nelly dah siap review....XP

Hidaya Sarbini said...

haa..sy dah pndai komen kat link nelly..hehe..oo patut la tnya sy sbb nak diriview.. hehe.. pape pown thanx taw tnya daya =)

topimagine said...

huhu.. nape blog top dalam sesi perkenalan ni.. :).. top akan terjah sume blog tu :)

MAPPIAU said...

wah bagusnyer dik buat review blog2 nih, boleh la akak kenal2 ngan dieorang ehehe :)

Cik Aish said...

eh bukan ke nelly kata nak review 5 blog je?hehe thanks sbb review blog kita.. :) :) byk lg nak belajar pasal blog ni.

Miss Tira said...

Semua blog yang diketengahkan ini mempunyai layout dan header yang menarik. blog ni cantik2 semuanya :)

nelly said...

Mykhalis : ada . . mahu buat kejutan saja ..
=)

nelly said...

Kay_are : mesti2 ..
=)

nelly said...

Noazhatori : Nelly bagitau nanti ..
=)

nelly said...

Mohd . Hafiz : Alhamdulillah . Hehe

nelly said...

Hidaya : sama-sama . .
jangan jemu datang lagi .
=)

nelly said...

Top : terjah jangan tak terjah !
=)

nelly said...

Mappiau : secara sukarela ..
=)

nelly said...

Cik Aish : hehe .. mahu buat 5 . Tapi , mahu puaskan hati semua . Hehe .. sama-sama .

nelly said...

Miss Tira : Semua ada gaya tersendiri ..
=)

miss cleopatra said...

yeay!!thanks nelly..i lop u bery strong!!hehe..muah2.

Cik Aish said...

hehe nelly..kita tag awak kat entry kita..

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

nelllllllyyyyyyyyyyyy..thankxxx yaa ^^ hrp2 ada la yg dtg.. okayy..nt d cri lgu yg bole pause..thankxx againn ^^

..yunmalique.. said...

good job! memudahkan blogger baru seperti I untuk bw! tq!

MyFadhlinSakina said...

Rahsia diri

padle said...

^_^

thnx nelly!

Mismie Mrszimei said...

ok i hope nelly sudi view blog i and comment apa yg kurang bukan apa i rasa x puas hati ngan blog i,,,please coment tu pun kalau x menggangu cik nellyla...apa yg perlu and apa yg x perlu....supaya sedap mata memandang
http://diarymissmie.blogspot.com/

nelly said...

Cik cleo : love u .. haha

nelly said...

Cik Aish : Terima kasih .

nelly said...

aq dan puteraku : hehe ..sama-sama
=)

nelly said...

Yunmalique : tq .. terjah ya ..

nelly said...

MyFadhlinSakinah : =)

nelly said...

Padle : sama-sama .

nelly said...

Mismie : Nelly nak komen , tapi tak boleh lah . Adoi . .

Cik TeN10 said...

wahhh! tersenarai jugak..hihi thanks nelly..dh ubah dh shoutbox kt ats sket.. :)

rj Etika said...

Nelly Nelly Nelly! *suara mengah mengah baru lepas lari dari blog sendiri.

Timaseh ok sebab review Petak Nota Etika yang comot dan tak hensem tu. :)
Really appreciate it.

btw, you guys yg nelly dah review, nanti saya jalan-jalan dekat blog korang keyh! ;p

shah-kayrul said...

terima kasih nelly...

entri khas untuk cik nelly the strange...

http://sedetikilham.blogspot.com/2011/02/aku-telah-d-review.html

nelly said...

Cik ten10 : sama-sama .hehe

nelly said...

Rj etika : haha .tq

nelly said...

Shah-kayrul : tengss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...