Wednesday, February 9, 2011

Seorang BLOGGER kena PROFESSIONAL

kindergartenlibrary | 10:59:00 PM | 44Comments |
السلام عليكم


Bila kita sebut pasal PROFESSIONAL , bermaksud apa-apa jadi dekat sekeliling kita , kita kena tulis dengan penuh PROFESSIONAL !
Kalau korang rasa tak suka dekat seseorang , tak patutlah kita SEBUT NAMA PENUH DIA . .

Ok , korang nak buat dialog ? Boleh .
Tapi , ayat selepas dialog itu kenalah baik sikit .
Mungkin orang tak kenal siapa yang dimaksudkan , tapi mungkin orang yang terlibat akan rasa terkena .
Betul tak ?

Itu adalah mengaibkan seseorang . Allah dah janji sesiapa yang membuka aib hambaNya , satu aib maka Allah akan membuka 10 keaiban diri kita .
Hidup dekat dunia tak sampai ke mana .
Seorang blogger perlulah bertindak secara PROFESSIONAL untuk cerita apa-apa pun . .


44 comments:

Unknown said...

betul tuh..t be a professional blogger is difficult..lots of things and matters we ne to consider..by the way, be a professional blogger is fun!!

zaty luvlianncez said...

aii sygku nelly..byol3..setuju sgt.. :)

eyqahaziqah said...

yeah setuju ! =D

Unknown said...

tapi trend skng kat facebook..orang ilek je aibkan sesama sndiri kan...hmm

ch!natsu said...

u r truely rite..
thanks darl mengingatkan.. =)

♥ zuai™ ♥ said...

HAHA , betul tapi bila kita dah sakit hati sangat , macam2 boleh kite type==''

Anonymous said...

setujuuu! (:

shahsyaz said...

betol2..klu nk kutuk, toksah r nk sebut nama...

Kak Mahh said...

Betul tu,tapi kena belajar juga untuk jadi Profesional...betul tak??Jom jalan dengan akak!

MJ said...

yup!betul tu...kena pikir banyak kali lah kalau nak tulis pasal benda2 camtu..jgn mengaibkan org lain, alih2 diri sndiri yg malu...
jom jdk profesional!hehe..

Shafiq Izwan said...

betul2. lagi satu jangan diikutkan sangat emosi.

Encik MamaT said...

banyak faktor juga nelly kan.. bukan takat mengutuk je... lagipun berbalik kepada individu... kadang dah memang mcm tu.. menulis pun mcm tu la jugak.. hehe

suzieapai said...

yeahhh...it's rite....

profesional sokmo2 la puok2 kita....baru hidup aman...peace...

SHaRKFiQ SSM said...

yeah, be PROFESSIONAL is a must..

btw, thanks follow blog Shark~ I do follow u back~

sue. said...

so true my dear....xmau contohi sue...sue menulis penuh dengan kebudak2an...T_T

<3,
sue

sab said...

yup. betul! sab sokong! :)

ιѕмaιl pυтra aιdιl adнa said...

nggak paham cik nelly :)

deksnamai said...

amat profesional...
cntik blog...

Unknown said...

betul3,..sy pun ske ngate orang jgk,..tp,..ngate cara berhemah,..dengan hikmah kte mengata!~,..haha

mie said...

betul tu...
gue dulu penah juga tersilap langkah camtu..
heheee

Nazyrah said...

betul sangat sokong
sekarang ni orang main taram je entri
tanpa fikir perasaan orang
Public kot entri

Cik SCC said...

yeah nelly,,u're right bebeh !

jom jadi professional blogger! hehehe

kindergartenlibrary said...

Rozuan ismail : yup ..teruskan menjadi blogger yang professional !
=)

kindergartenlibrary said...

Zaty : hehe ..thanks zaty ..

kindergartenlibrary said...

Eyqahaziqah : tahnks ya ..
=)

kindergartenlibrary said...

Cik aish : itulah masalahnya ...
ramai pula tu ..adoi

kindergartenlibrary said...

Ch!natsu : hehe .hope tambah ilmu a ..
=)

kindergartenlibrary said...

Zuai : yup ..hati2 ya ..
=)

kindergartenlibrary said...

afqhzwwi : thanks ...just berkongsi ..

kindergartenlibrary said...

Shahsyaz : yup ..memang tak patut !

kindergartenlibrary said...

zmah : betul ..
jom2 ..

kindergartenlibrary said...

Mj : yup ..
jom jadi pro ..hehe

kindergartenlibrary said...

Shafiqlzwan : yup ..ikut emosi memang hancosss

kindergartenlibrary said...

Encik mamat : sebab itu kena hati-hati bila kita nak aibkan seseorang ..
=)

kindergartenlibrary said...

Suzie apai : yup ..
all the best !
=)

kindergartenlibrary said...

Sharkfiq ssm : yup ..
u're right !
=)

kindergartenlibrary said...

Sue : boleh menarik perhatian juga !
=)

kindergartenlibrary said...

Sab : tq sab ..

kindergartenlibrary said...

Ismail putra aidil adha : haha ..faham2 kan ..

kindergartenlibrary said...

mat13 : hehe ..tq ..
=)

kindergartenlibrary said...

elixindora : macam mana pula tu ???

kindergartenlibrary said...

Mie : be careful lepas ni ..
=)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Nelly sayam! ;D Lama dah tak mai sini. Rindu~ Okeh. Itu mukadimah je.

Nak cakap Saya TAK SUKA Nelly the strange sebab dia dapat online setiap hari sekarang. Hahaha ;P

Shag dah belajar kat belog lama. Tapi tak sebut pun nama. Cuma cerita tu akhirnya di manipulate dan akhirnya jatuhkan Shag. Uhuk. Padahal cerita tu betul.

kindergartenlibrary said...

haha ..
jangan jeles ya ..

sabar shag ..
itu kita kena anggap komen membina .
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...