Wednesday, February 9, 2011

Seorang BLOGGER kena PROFESSIONAL

Elvy Nellysha | 10:59:00 PM | 44Comments |
السلام عليكم


Bila kita sebut pasal PROFESSIONAL , bermaksud apa-apa jadi dekat sekeliling kita , kita kena tulis dengan penuh PROFESSIONAL !
Kalau korang rasa tak suka dekat seseorang , tak patutlah kita SEBUT NAMA PENUH DIA . .

Ok , korang nak buat dialog ? Boleh .
Tapi , ayat selepas dialog itu kenalah baik sikit .
Mungkin orang tak kenal siapa yang dimaksudkan , tapi mungkin orang yang terlibat akan rasa terkena .
Betul tak ?

Itu adalah mengaibkan seseorang . Allah dah janji sesiapa yang membuka aib hambaNya , satu aib maka Allah akan membuka 10 keaiban diri kita .
Hidup dekat dunia tak sampai ke mana .
Seorang blogger perlulah bertindak secara PROFESSIONAL untuk cerita apa-apa pun . .


44 comments:

Rozuan Ismail said...

betul tuh..t be a professional blogger is difficult..lots of things and matters we ne to consider..by the way, be a professional blogger is fun!!

zaty luvlianncezzz said...

aii sygku nelly..byol3..setuju sgt.. :)

eyqahaziqah said...

yeah setuju ! =D

Cik Aish said...

tapi trend skng kat facebook..orang ilek je aibkan sesama sndiri kan...hmm

ch!natsu said...

u r truely rite..
thanks darl mengingatkan.. =)

♥ zuai™ ♥ said...

HAHA , betul tapi bila kita dah sakit hati sangat , macam2 boleh kite type==''

afqhzwwi said...

setujuuu! (:

shahsyaz said...

betol2..klu nk kutuk, toksah r nk sebut nama...

zmah said...

Betul tu,tapi kena belajar juga untuk jadi Profesional...betul tak??Jom jalan dengan akak!

MJ said...

yup!betul tu...kena pikir banyak kali lah kalau nak tulis pasal benda2 camtu..jgn mengaibkan org lain, alih2 diri sndiri yg malu...
jom jdk profesional!hehe..

ShafiqIzwan said...

betul2. lagi satu jangan diikutkan sangat emosi.

Encik MamaT said...

banyak faktor juga nelly kan.. bukan takat mengutuk je... lagipun berbalik kepada individu... kadang dah memang mcm tu.. menulis pun mcm tu la jugak.. hehe

SUZIE APAI said...

yeahhh...it's rite....

profesional sokmo2 la puok2 kita....baru hidup aman...peace...

SHaRKFiQ SSM said...

yeah, be PROFESSIONAL is a must..

btw, thanks follow blog Shark~ I do follow u back~

sue. said...

so true my dear....xmau contohi sue...sue menulis penuh dengan kebudak2an...T_T

<3,
sue

sab said...

yup. betul! sab sokong! :)

ιѕмaιl pυтra aιdιl adнa said...

nggak paham cik nelly :)

mat13 said...

amat profesional...
cntik blog...

Elixindora said...

betul3,..sy pun ske ngate orang jgk,..tp,..ngate cara berhemah,..dengan hikmah kte mengata!~,..haha

mie said...

betul tu...
gue dulu penah juga tersilap langkah camtu..
heheee

Nzyrahun said...

betul sangat sokong
sekarang ni orang main taram je entri
tanpa fikir perasaan orang
Public kot entri

sicomot-comel said...

yeah nelly,,u're right bebeh !

jom jadi professional blogger! hehehe

nelly said...

Rozuan ismail : yup ..teruskan menjadi blogger yang professional !
=)

nelly said...

Zaty : hehe ..thanks zaty ..

nelly said...

Eyqahaziqah : tahnks ya ..
=)

nelly said...

Cik aish : itulah masalahnya ...
ramai pula tu ..adoi

nelly said...

Ch!natsu : hehe .hope tambah ilmu a ..
=)

nelly said...

Zuai : yup ..hati2 ya ..
=)

nelly said...

afqhzwwi : thanks ...just berkongsi ..

nelly said...

Shahsyaz : yup ..memang tak patut !

nelly said...

zmah : betul ..
jom2 ..

nelly said...

Mj : yup ..
jom jadi pro ..hehe

nelly said...

Shafiqlzwan : yup ..ikut emosi memang hancosss

nelly said...

Encik mamat : sebab itu kena hati-hati bila kita nak aibkan seseorang ..
=)

nelly said...

Suzie apai : yup ..
all the best !
=)

nelly said...

Sharkfiq ssm : yup ..
u're right !
=)

nelly said...

Sue : boleh menarik perhatian juga !
=)

nelly said...

Sab : tq sab ..

nelly said...

Ismail putra aidil adha : haha ..faham2 kan ..

nelly said...

mat13 : hehe ..tq ..
=)

nelly said...

elixindora : macam mana pula tu ???

nelly said...

Mie : be careful lepas ni ..
=)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Nelly sayam! ;D Lama dah tak mai sini. Rindu~ Okeh. Itu mukadimah je.

Nak cakap Saya TAK SUKA Nelly the strange sebab dia dapat online setiap hari sekarang. Hahaha ;P

Shag dah belajar kat belog lama. Tapi tak sebut pun nama. Cuma cerita tu akhirnya di manipulate dan akhirnya jatuhkan Shag. Uhuk. Padahal cerita tu betul.

nelly said...

haha ..
jangan jeles ya ..

sabar shag ..
itu kita kena anggap komen membina .
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...