Friday, February 18, 2011

TOPIMAGINE BLOG LIST - "CABARAN SEBAGAI SEORANG BLOGGER BARU"

Elvy Nellysha | 5:31:00 AM | 32Comments |
السلام عليكم

Nelly hutang banyak tag lah . . Haha . . 
Tengah selesaikan semua !

Untuk menyertainya, syarat-syarat adalah seperti dibawah:-
  1. Ko orang mestilah follower blog ni. (yang belom follow tu cepat-cepat lah follow yerk - WAJIB)
  2. Buat sebuah entry bertajuk TOPIMAGINE BLOG LIST - "CABARAN SEBAGAI SEORANG BLOGGER BARU".
  3. Letak banner hitam putih di atas dalam entry korang tadi.
  4. Tulis 3 CABARAN UTAMA KO ORANG SEPANJANG BERGELAR BLOGGER BARU.
  5. Sila link'kan entry ko orang tu ke entry penyertaan ni.
  6. Tinggalkan link penyertaan di bahagian komen entry ni.
  7. Tag 3 orang untuk menyertai segmen ni dan pastikan mereka tahu mereka di tag :)
  8. Tarikh tutup penyertaan.............. ? bergantung kepada sambutan.. hehehe
3 Ye cabaran ?
Sebagai seorang blogger , memang banyak perkara TERCABAR !

1. Masa mula-mula buat blog ini , dahlah tak betul lagi . Haha . . Faham pun tak . Selama ini , jadikan ia sebagai satu perhiasan . Lepas SPM , baru aktif dengan blog . Untuk isi masa lapang . Jadi , bila kita ada blog , pertama sekali mestilah kena buat TEMPLATE ! Mulalah tulis dekat EN.GOOGLE perkara asas nak buat dulu kan . . Bila dia bagitahu , step by step , TENSION gila . . Sebab banyak sangat kod dan tak tahu nak masukkan kat mana . Bila Nelly masukkan dekat add a gadget , 1 hapak pun tak kua . . Haha . . Sebab salah masuk . Orang kata , biar salah mula-mula . Lama-lama nanti pandailah . Bila bab nak taruk widget ! Hancoss !!!!! Semua widget Nelly nak masukkan . Lepas itu , BERTERABUR ! Menggelabah ! Masa itu , memang dah putus asa nak mampuslah . Tak ada semangat . Tapi , cikgu mendorong Nelly dan ajar sedikit sebanyak , lama-lama tahulah mana widget nak ditaruk . .

2. Nelly asyik blogwalking dan suruh orang follow balik . Baru lagi , jadi tak tahu . Haha . .
Sumpah malu kalau ingat balik . Haha . . masih budak lagi kan ? Perasan . Mana ada budak lagi . Dah habis sekolah pun . Haha . . Actually , bila Nelly berblogwalking , yang marah , kecewa , sakit hati bila tak letak url ! ! Pergh ! Kesilapan  . . Tercabarnya sebab jiwa Nelly dan tangan sudah penat-penat tulis , boleh pula tak letak url sebab tak tahu apa benda . Haha . .

3. Bila Nelly sebagai blogger yang baru , tak reti nak tulis komen kat mana . Blur tahu . . Penat cari mana button nak komen sebab macam-macam bentuk nak komen kat bawah entri itu . Ada gambar , tapi Nelly tak usik . Sampailah TERTEKAN gambar itu , baru tahu kat situ butang nak komen . Lembap sikit kan ? Haha .

Dikira cabaran kan ? Haha
Nelly hentam saja sebab memang pengalaman FRUST jadi blogger baru!

32 comments:

NOOR FATIN said...

mula2 mmg kita diduga dgn mcm2 cabaran tpi tgk skrg, nelly dah ada follower beribu dah. tahniah :)

aNnE said...

haha macam2 . hehe
anne dulu mula2 blogging , update seminggu sekali . hahaha

Cik Bidadari said...

hik hik hik... gud gud...

.::: Princess MOMOY :::. said...

wow... momoy pun macam tu dear
memula dulu (baru je pun) sangat2 laa jeles tgk blog org lain cantik2
tgk blog momoy
header pun xde
blog template lagi la xde
pakai blogspot punya kaler jer. huhu...
100 Kerja Kosong Sepanjang Tahun 2011"
Korang pernah main game ni?"

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag pun lebih kurang macam Nelly gak. Bengong semacam je bila 1st berbelog. Tp Shag tak hiaru sbb 1 belog Shag open utk kawan je. Orang luar tak ada pun jenguk belog Shag. Shag pun tak jenguk dorang yg lain. Haha ;D

Tapi, bila 2nd belog ni buat. Memang belajar buat belog habis habisan lah kan. Baru belajar nak komen lah. Itu ini. Kelakar bila ingat balik semua tu ;)

NuSaNa NoSa 91 said...

hahahaha~ pnglmn kita hmpir sama la nelly.. ngeeee~ ^_^

topimagine said...

time kaseh yerk nelly support top... huhu.. pleng top suka cabaran kedua tu... haha..top pon kadang2 slalu wat cm tu.. blogwalking :)

kau kesah ke?? said...

alah i nak join tapi cam malas pulak. boleh?

Mr.IX said...

selamat setel2 lah tag yer....wat bykkn post blog...

Klik-Klik-Klik!! :
Minat Yuna? Try dengar lagu dari penyanyi ni lak...!!!

Farhanah Mokthar said...

hey..
singgah sini balik.
wee:)

misSbLurRy said...

ehehhe agak la kan....
nak setting nak adjust
kene amik masa

Freaky said...

haha komen je kat mane2 pon selagi bole komen :D

MJ said...

mj pulak tak rase nak widget2 bagai tuh..hihi..gud luck nelly..

mj tag nelly..=)

mahfudzah said...

haha..leh join..-.-

kay_are said...

banyak nye blogger bukak bloglist.. em tapi shock ni.. dah habis spm?? series ingat nelly ni skola lagi.. sori2.. hee.. xpe.. dulu x pro.. sekarang terlebih tror.. baru x view jap tengok blog ni dah len g.. hee

nelly said...

noor fatin: yup2 .. maceh ya noor fatin
=)

nelly said...

anne : amboi ..
dahsyat ..

nelly said...

cik bidadari : tq !
=)

nelly said...

princess momoy : haha . kita mengalami situasi yang sama . .

nelly said...

puan besar shag yahaya : memang . bila ingat balik , blurr ~

nelly said...

nusana nosa91 : haha ..ssyyhhh ~

nelly said...

top : itulah .bw ! hahaha

nelly said...

kau kesah ke : boleh2 .. Haha

nelly said...

Mr. Ix : thanks
=)

nelly said...

Farhanah mokhtar : =)

maceh

nelly said...

missblury : klu masih baru , blur je ...

nelly said...

freaky : mesti2

nelly said...

Mj : maceh tag Nelly .

nelly said...

mahfudzah : hehe

nelly said...

kay_are : sudah PRO . haha

... said...

as salam..
er..kontest lagi~ huhu..rajinnya dia ya ;)

nelly kira sebagai bloggerx baru ke?
hohoho~
biasa la..adat berblogging.mesti punya ada kesusahan.huuu~



http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/02/pabila-hati-dan-lidah-beramal.html

nelly said...

....... : yup ..betul2 ..
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...