Thursday, February 24, 2011

Review blog yang masih baru

kindergartenlibrary | 4:05:00 AM | 35Comments |
السلام عليكم

Baiklah , tiba masa untuk Nelly mereview blog korang yang disayangi . Semalam Nelly kata 5 kan ?
Nelly mahu bahagikan blogger yang baru dan blogger lama . Nanti orang kata tak adil .
Jadi , mahu jadikan lebih adil , Nelly mahu buat 1 kejutan . Nelly akan review semua blog ikut kategori :

Yang masih baru
Yang lama
Yang letak mahu diperkenalkan


5 tu . . Lupakan . Yang penting mereview agar semua tahu kewujudan blog korang . .
Mulanya nak buat 5 . Tapi , kalau Nelly join ini pun , mesti mahu direview juga . .

Blogger yang masih baru :

Cik Pelangi


1.Header yang lawa bila Nelly masuk blog dia . . Nelly suka . .  
2. Macam dia kata , dia ada buat 1 contest . .
Setelah Nelly pergi , contest menarik . Siapa tengah pokai ? Korang wajib join !
Nelly tolong promote : Topup rm50
Haha . . Siapa tak masuk memang kasihanlah . Nelly nak masuk lepas siap mereview . Jom lumba-lumba . . 

Biey


1.Bila jemari mula menari ~ Yeah ! Ayat yang sweet tahu . .  Nampak tangan berasap tu ? Korang ada ?
2. Dengan followers yang bernilai 111 . .
Korang mesti terjah dia . Merapatkan silaturrahim . . 
3. Blog yang banyak info . . Nely selalu juga tinggalkan komen dekat sini .

Hnmz


1. Nelly mahu bantu dia ! Dia mahu dapatkan followers dia yang telah diHack !
2. Blog yang tak berat bila Nelly masuk walaupun ada lagu . . Korang tengok tempat followers dia . Siapa follow , dia follow balik . Tak tipu ! Dia follow Nelly balik tahu .  Hehehe . . 

Nur Atika

Masuk blog dia ! Warna pink . Aiseyman !
Teringat pula dekat pink blog Nelly buat !
Ok , sebagai yang baru , bagi Nelly dia mesra alam ok . .
Alway balas jejak .
Blog yang penuh kepada PERIBADI dan makanan kot . Aish ! Nelly sudah mahu makan ~
Nampak jagung itu ? Jangan tengok masa puasa ! Haha . . 

Miss Tira

Nelly baru kena blogger ini masa dia join BLOGLIST Nelly !
Bila diperhatikan , blogger ini rajin juga tinggalkan komen .
Tapi , mungkin tidak bersedia untuk melabelkan diri sebagai PENGOMEN TEGAR
Jom follow dan terjah dia !


Hensem tak ? Nelly terpikat . Oh ! Shut up ! Tipu saja . Hehe . . Kejap lagi ada yang serang . Mampos !
1. Seorang blogger yang mahu berjinak-jinak dalam blog . .
2. Cuma 1 , letak lagu yang boleh pause sebab selalunya lagu yang tak ada pause ini , orang cepat tutup .
3, Walaupun baru , ikut keadaan semasa sebab dia dah join FACEBLOG ! Nelly belum join-join . Haha . .



1. Blog yang colourful . (Nelly suka !)
2. Jangan letak lagu tak ada pause ya .
3. Teruskan berblogging dan update lagi entri-entri . Kalau tak ada juga idea , ambil isu-isu semasa . .
4. Letak widget followers di sidebar ok . . 
5. Followers ada 3 . Jomlah ramaikan dan bantu jika dia ada masalah  . . 



Hijab turorial . I like . . Even tak pakai . Haha .
1. Seorang blogger yang baru lagi lawa dalam industri blog yang penuh penulisan .
2. Teruskan berblogging dan blogwalking .
3. Blog dia ringan . . Jomlah masuk . Siapa sayang Nelly ? Terjah dia !



Nelly suka bintang dan gambar burger tu ! Nyum2 . .
1. Kurangkan letak widget . Nanti takut blog jadi berat .
2. Jadikan blog tambah menarik . Mahu template lagi ?
Search di google RINDA TEMPLATE . Ok ?



Nelly suka ini .
1. Blog yang nampak kemas .
2. 2 gambar kartun comel .
3. Blogger yang friendly !
4. Sweetlah blog dia !


1. Nelly suka header dia ! Smart o0o . . Kalau Nelly buat , memang tak ada rupa .
2. Loading cepat . Tak berat !
3. Seorang blogger yang rajin komen entri-entri Nelly .
4. Teruskan berblogging ! All the best !



3. Letak lagu yang boleh pause ya . . 
4. Ada banyak entri yang penuh Islamik dan berbahasa Inggeris . . Ada kelainan . . 



1. Blog yang tidak berat .
2. Penuh dengan motivasi diri dan Islamik . Sesuai untuk Nelly sahaja . Haha . Tidaklah . Untuk semua .
3. Letaklah shoutbox dan followers di atas sikit supaya nampak dengan jelas ya . .
4. Blog yang tidak lambat loading . Cepat tahu . .



1. Nelly suka blog dia . Strange macam Nelly . Haha .
2. Ada gambar lelaki yang bertopeng teringat REY MISTERIO ! Wrestling ! ! !
3. Seorang blogger yang teramat friendly !
4. Letak shoutbox kat atas sikit ya . . 
5. Loading blog tak lama ! Nelly suka . .
6. Salah satu pengomen tegar Nelly .

Korang boleh terjah dorang ini . Masih baru dan beri sedikit tunjuk ajar .
Nelly pun masih baru . Nampak macam dah lama . Ceh ! Perasan ~
Yang lain , nantikan review seterusnya . . 
Dah siap , tapi , satu-satu dulu ya . .








35 comments:

NIFA said...

nellyyyyyy.
mane blog epoo???
waaaaaaaa :'(
wekk ! :P
sampai hati. HAHA :P

xoxo
EPOLA

cikcleopatra said...

cikcleo nye!!!cendane??keke.

Hanis Nasuha said...

Assalamualaikum,
Thanks a lot Cik Nelly :))

Anonymous said...

terima kasih kerana review blog cik pelangi ! . sayang cik nelly !!
(^^,)

Nurul Hafizah said...

Thanks cik Nelly review blog saye and bagi peluang untuk muncul dlm blog cik Nelly. Berdebar-debar bile mula-mula nak bace entry ni, takut blog saye tak tersenarai. Thanks again :D

MJ said...

wahhh..da start review..
mj setuju ngan nelly yg blog muhd hafiz tu..suke ah blogger yg header die cm2..kalo mj buat pon msti xde rupa jugak..haha..

ezy.xixii said...

saye pon mahu jgk..
haha..
nt nk terjah blog2 mereka tu..

Zeanne said...

oh support newbies ! nak terjah . haha

Biey said...

thanks review kita..hihi..

kay_are said...

dah lambat anta pun masih sudi di review.. thanx ye cik nelly ^^

niesz said...

wah!best nye!agak2 niesz niesz termasuk dlm review x..ehe..

diarisatuhari said...

ehhhh...apiz ada lah....wah2.....wah.......sewonok wooo......XD arigato gozaimasu~ ni boleh la belanje missy nelly makan~ XD

Nurfazilah Cipa said...

klu cipa agk2 msok bagian mne nelly??huuuu~

Anonymous said...

Waaah, blog Tira adalah. Ahaha, tak sangka pulak Tira sebab blog Tira ni baru lagi dan tak aspect pape yang blog ini akan direview. Terima kasih Nelly.. :)

kindergartenlibrary said...

Epola : tak req .. hehe

kindergartenlibrary said...

Cik Cleo : sabar-sabar . .

kindergartenlibrary said...

Hnmz : sama-sama ..

=)

kindergartenlibrary said...

Cik Pelangi : sayang kamu juga . hehe

kindergartenlibrary said...

Nurul Hafizah : now , sudah tersenarai .. hehe

kindergartenlibrary said...

Mj : blog Mj still the best juga tahu . . .

kindergartenlibrary said...

Cik Ezy : jom terjah .

kindergartenlibrary said...

Anne : jom2 . .

kindergartenlibrary said...

Biey : welcome .
=)

kindergartenlibrary said...

Kay_are : masih sudi ..
sama-sama
=)

kindergartenlibrary said...

Niesz : tak req la ..
=(

kindergartenlibrary said...

Mohd. Hafiz : ecewah !
=D

kindergartenlibrary said...

Nurfazilah cipa : yang mahu diperkenalkan atau ikut juga sebab cipa .hehe

kindergartenlibrary said...

Miss Tira : hehe ..
welcome ..
=)

Unknown said...

nellyyyyyy.. tq2.. kalau rase nk mkn, g umah ika, k?..ngee~

Unknown said...

thanx
kejap ye
mirul buat post pasal ni khas tuk anda

Pustaka NurIman said...

timakasih sbb review blog kami...
timakasih byk2...

kindergartenlibrary said...

nurul atika : jom2 .

kindergartenlibrary said...

mirul : tq

kindergartenlibrary said...

pustaka : sama2 ..
=)

Nurin Irsalina said...

review blog saya bole?

salinasafea.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...