Thursday, February 24, 2011

Pengalaman pertama Nelly tulis di shoutbox !

Elvy Nellysha | 6:18:00 PM | 21Comments |
السلام عليكم


Masa mula-mula nak aktif , agak blurr . . Nelly dapatkan macam-macam info nak faham APA ITU SHOUTBOX !

Nelly berblogwalking ke blog orang lain . Nampak shoutbox dia . .
Dengan selamba Nelly tulis "I follow u , follow me back ok . . " (Malu bila fikir balik)
Kemudian , masa untuk tulis website kita . . Nelly dah tulis . .
Tersergam indahlah Nelly punya website . .

Tapi , bila tekan enter . . Nelly bengang . Tak keluar pun website Nelly . .
Dalam hati : "Penat tulis panjang-panjang . Tak keluar pun ! !"

Sampai Nelly copy balik dan paste dan tekan enter . . Menyusahkan ! 
Sampai satu masa , Nelly tertekan nama Nelly . . Terus ke blog Nelly . .
Baru Nelly faham ! Tapi , yang selama itu copy , paste dan tulis mesej lagi . .
Rasa bengkak juga hati ini . . Haha . . .

Ada sesiapa pernah kena macam Nelly ? ?

P/s : Korang boleh cari review blog di bahagian label yang tertulis SEGMEN . . 

21 comments:

Memo_Hazel said...

memo dulu ta paham ape tuh follow. ehe. ingt mcm et fb. hee. ade yg belog tersedia link memo, kalo ta de, edit jer. memo ta tahu jugak ape itu shortform BW. upe nye blogwalking. hehe. lucu kan. ehe. (:

mykhalis said...

tak pernah..sebab dah baca dari pengalaman nelly dulu..hahaha

fiqkbe said...

heee =D sebenar nyer, fiq x suka sgt guna shoutbox ni.

sahromnasrudin said...

ini semua pengalaman manis first time berblogging kan..saya pun pernah kene cenggitu..malu pun ada heheheheee

MiMie AddNin said...

lawak la nelly..
hahahah!!
kite pun tak tau jugak tap kebetulan tertekan name org lain n trus linkkan ke blog org tu..so, dpt tau from that laa...
tp biase la tu kan..
sume org start blajar from zero..

shereena said...

haha..ayat femes..i folo u..folo me back..haha..^^

syazana.not.single said...

hehe.
selalu jgak dok jmpa org tulis,
'follow me back' tu.
=)

aNnE said...

dulu anne punya cbox,tgk bloggers lain letak dulu..haha

nelly said...

Memo Hazel : haha . . samalah kita . hancoss mula-mula . .

nelly said...

MyKhalis : eceh .sempat betulkan lah ya ? hehe

nelly said...

Fiqbe : Nelly suka ..
=)

hehe

nelly said...

Sahrom : haha .bila ingat .
malu ada , geram ada . macam2 . .

nelly said...

Mimie : yup . .
betul . . termasuk Nelly . haha

nelly said...

Shereena : dulu selalu Nelly pakai ..:D

nelly said...

Syazana : Nelly pun banyak jumpa ..
follow sajalah , ,

athirahzaki said...

haha, kelakar la nelly.
zaman bila tu nelly?
huhu.

Dalila Dayana said...

dayana pun penah kena...skit yg teramat

Dalila Dayana said...

cm xpercaya nelly baru agy.....dayana ingatkn nelly dah lama berblog

Dalila Dayana said...

cm xpercaya nelly baru agy.....dayana ingatkn nelly dah lama berblog

nelly said...

Athirahzaki : zaman nak aktif dulu ..hancoss

nelly said...

Dalila : haha ..samalah kita .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...