Monday, February 14, 2011

Cara pasang music player macam di Blog Nelly

Elvy Nellysha | 7:23:00 PM | 27Comments |
السلام عليكم

Actually , tak pernah buat tutorial . Haha . .
Tapi , Nelly dapat pertanyaan dari Feeza Macho . . Katanya nampak kemas .
Lagipun , jimat ruang . .

Firstly , pergi kat tempat Laman playlist .


Nanti keluar macam dekat atas ini . Korang pilih playlist dan tekan Done .
Tapi , nanti dia suruh korang masukkan lagu . Nelly biasa pilih dari youtube . . 
Then , pergi dekat EDIT PLAYLIST . . 
Letak URL YOUTUBE yang korang nak . . 
Then tekan Done . . 

Belum siap ok . . 
Tekan CONFIGURE SETTING . . 
Dan pilih samada mahu playlist secara autostart atau tidak .
Then tekan Done . . 

Nanti keluar kod , salin semula kod itu .
Dashboard > Design > Add a gadget > Html/script >Paste kod > Save

Siap . . 

27 comments:

puteri ain said...

nice info babeh..:)

Cik Ezy said...

nelly..
tau x cane nk tkar tulisan dlm entry tu?
wat tutorial leh x?

iN Laa...~ said...

ader cara lebih senang tuk pasang lagu tak dik nelly?? =)

mykhalis said...

kadang-kadang masa bukak 2 3 blog serentak suma kuar lagu..haha..keliru skjap.. macam psang remixla plak..

s.y.a.r.q said...

betol lah.mmg jimat ruang :) tapi nak kene fikir 1000 kali nak letak lagu ke tak dlm blog syarq, sebab takot load lambat.tu yg maleh tu T__________T

ainihussin said...

hamboi. hindustan disini! ekeke~

misSbLurRy said...

wei.....penat aku cr mana la playlist ko nie nelly
rope2 nye kat atas....
ahahahahahah...
aduh2

Selipar Putus said...

menarik yaww.. :)

d_LA said...

ha'ahla, mmg nmpk kemas..ekceli dla x prasan pun dgn widget ni sbb kecik je kan dok ats tu..hehe

nelly said...

Puteri ain : thanks . .

nelly said...

Cik ezy : nelly tak tahu la .
=)

nelly said...

In laa : haha .tak de lah .

nelly said...

Mykhalis : redha je ah .:D

nelly said...

syarq : haha . . .nelly taruk je . .

nelly said...

ainihusin : hehe ..layan~

nelly said...

Missblury : hehe ..magic . .

nelly said...

selipar putus : thanks .

nelly said...

d_la : haha ..
kecik je . .

Novelgurl said...

Assalamualaikum

waah..mcm best je..nk try gak la ^^
tq Nelly !

NOOR FATIN said...

dil to pagal hai!! :P

Novelgurl said...

=)

nelly said...

Novelgurl : hehe .. try lah ..

nelly said...

Noor fatin : haha

Alyps said...

Thanx Nelly !
Alyps dah pasang :)

nelly said...

welcome ..
=)

Nur Fannun said...

actually tak perlu letak lagu dlm blog..
1 wt blog berat
2 pelawat dtg nak baca entry bkn dengar lagu
3 klu nk psg juga pasng biar lagu tu blh dstopkn

anyway, td tercari kt mne nk stop lagu ni..rupa2nya kt ats skali..

nelly said...

Yup . hehe .
dah tak pakai dah .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...