Saturday, February 12, 2011

Soalan cepumas !!

Elvy Nellysha | 8:15:00 AM | 16Comments |

السلام عليكم



Ianya bukan sembarangan soalan kerana daripada jawapan yang diberikan, anda dapat mengetahui sebab mengapa seseorang itu memilih pasangan mereka. Walaupun ia cuma ramalan psikologi, namun ada juga kebenarannya.
Soalannya berbunyi begini.

Ada 5 perkara berlaku serentak.
1. Air mendidih kat dapur.
2. Air paip melimpah kat bilik air.
3. Bayi menangis.
4. Telefon berbunyi.
5. Ada orang ketuk pintu.

Kalau anda diberi pilihan, apakah perkara yang anda akan ’settle’ kan terlebih dahulu?

Anda dikehendaki untuk susun perkara 1 ~ 5 tersebut mengikut kepentingan dan keutamaan yang anda fikirkan.....






1. Air mendidih kat dapur.
2. Bayi menangis.
3.  Air paip melimpah kat bilik air.
4.  Ada orang ketuk pintu.
5. Telefon berbunyi.

NAK TAHU JAWAPAN YANG TELAH ANDA SUSUN?? SILA LINK KAN ENTRY SOALAN CEPUMAS EJA DAN DI JADIKAN ENTRY BLOG ANDA SETELAH SELESAI LINK KAN ENTRY ANDA ITU DI ENTRY BLOG EJA TAJUK SOALAN CEPUMAS DARI EJA, JAWAPAN AKAN MENYUSUL DI BLOG ANDA.



Ditag oleh dan link dekat : Eja comel

16 comments:

Shaqirah said...

saya pernah buat kuiz personaliti ni masa usrah kt sekolah dulu.pastu bila tgk balik,dh tau jawapan dia sebab dah pernah buat.xleh set otak untuk jawab dah sebab terdorong untuk fikir yg baik2 aje.haha

jeera said...

1.bayi menangis(pegi pujok)
2.telefon berbunyi(angkat le sambil pgg bebi)
3. air paip melimpah(g tutup)
4.air mendidih
5.ada orang ketuk pintu (sure sempat punye bukak pintu lepas buats emua tu ;D)

Cik Cammy Lia said...

bagi sy..sy pilih ikut turutan yg mcm kat soalan nelly tuh hehe.. 1,2,3,4,5

ieyla said...

nak wat jugak lah...

puteri ain said...

menarik soklan cepumas untuk ramalan psikologi nih..:)

eja said...

OK, dah habis fikir dan buat keputusan?

Nak tahu apakah fakta terselindung disebalik jawapan yang anda berikan?

Baik, mari kita semak jawapan anda…

apakah ciri/sifat/perkara yang anda utama dan pentingkan dalam memilih pasangan anda.

.anda memilih NO 1 untuk menutup air medidih : menandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan ’si dia’ untuk membimbing anda.

• Kalau anda memilih untuk menutup pili air yang melimpah di bilik air : menandakan anda mementingkan kekayaan,wang ringgit dan harta.

• Kalau anda memilih untuk memujuk bayi yang menangis : menandakan anda mementingkan cinta dan kasih sayang.

• Kalau anda memilih untuk mengangkat telefon yang sedang berbunyi : menandakan anda mementingkan akhlak, budi bahasa dan perlakuan pasangan anda.

• Kalau anda memilih untuk membuka pintu : menandakan anda mementingkan rupa paras, fizikal luaran dan personaliti pasangan anda.

Haaa macammana dengan keputusan anda? adakah anda berpuashati??heheh

eja said...

nelly sila berikan pandangan http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/02/diakah-cinta-sejatiku.html

bunga said...

bunga nak jawab kat cini jer la..hahaha..:

1) bayi menangis
2) ada orang ketuk pintu
3) air paip melimpah kat bilik air
4) air mendidih kat dapur
5) telefon berbunyi..

nelly said...

syaqirah : hehe ...
nelly baru nak cuba .:D

nelly said...

jeera : bgi link dekat empunya sokaln

nelly said...

cik cammy lia : hehe ..nely teraburkan .
=D

nelly said...

ieyla : jom !

nelly said...

puteri ain : trylah .

nelly said...

bunga : link dekat tuan blog .

kay_are said...

ok arahan yang last 2 agak belit2.. @.@ pening nak faham.. arggh!! xpe2.. try dulu.. huu

nelly said...

haha ..jom2 ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...