Saturday, February 19, 2011

Blogger lama tak patut kutuk sakan blogger baru

kindergartenlibrary | 10:02:00 AM | 54Comments |
السلام عليكم


Nelly jalan-jalan tadi nak menziarahi . Amalan mulia kan ? Hehe . .
Tapi , kecewa pada satu entri . Tak patut kutuk bukan-bukan pasal dia .
Tak perlulah Nelly bagitahu siapa . .
Even blog dia kau benci , tak patut sangat kau maki hamun dia . .
Nelly tengok followers dia baru berapa . Baru nak berjinak-jinak .
Mestilah taruk macam-macam widget . Nelly pun macam itu dulu .
Tipu kalau kau tak macam itu . .
Kalau kau rasa dia salah , tegurlah . Tak pun , kau ajar dia sampai dia tahu 
ETIKA SEORANG BLOGGER . .
Bukan kau tulis entri pasal dia . Link blog dia . Then , kau kutuk dia sebagai blogger lama . .
Itupun kalau kau PROFESSIONAL . .
Tindakan kau ini , nampak sangat kau tak PROFESSIONAL . .
Yang terkena itu , fahamkan peraturan jadi seorang blogger ya . .
Nelly rasa marah sebab hanya sebab blog dia berat , then suruh kau follow . .
Kau maki dia bagai nak rak dengan ayat mencarut-carut . Buang sajalah entri itu .

Bertindak biar professional . . Barulah nampak kau blogger yang berETIKA . .
Kalau kau baca , Nelly kisah apa . . Yang penting , Nelly tak link url kau .
Sori kalau terkasar ok . . .

54 comments:

Bidadari Syurga said...

adoi... sapa ni? bkn akakkan?

amny said...

ish3...xptot btol org cmtu..

huhuhu...


erm,

suda blum join faceblog??

jom terjah blog amni klu belum..:)

cikpuanyuz said...

sejak akhir2 ni,banyak plak blogger dok gaduh2..ishh..pelik plak rasenyer..mlm ni jer ade pergaduhan besar disebabkan satu entri dari sorang blogger...

shahsyaz said...

nelly, sy ker??? (T_T)

Anonymous said...

ya ini yg kita tak mau...

kindergartenlibrary said...

Cik bidadari : haha .
bukanlah .

kindergartenlibrary said...

Amny : memang tak patut .

kindergartenlibrary said...

Cik yuz : sebab itu tulis kena hati-hati

kindergartenlibrary said...

Shahsyaz : bukan2 ..
jangan sedih .

kindergartenlibrary said...

Azharr : semestinya . .

Zeanne said...

erk...letak url?tak beragak..huhu

Anonymous said...

sy ke??

Sunah Sakura said...

huhu..macam2 kan sekarang ni...nanti perang lak di alam cyber..

Firdaus Life said...

memang x patut pon. orang baru nak belajar patot bagi dorongan, bukan maki hamun

Dol said...

saya pon sedih sebab saya pon baru dalam arena blog ni~ komen pon orang ta sudi apatah lagi follow kan? blogger2 lama jgn lah marah2 bloger baru maam gitu kesian kami~:'(

diarisatuhari said...

saya~ yg bersalah dalam hal ni....T_T

sab said...

diorg yg lme tuh. bajet sgt la! :D haha

mie said...

kadang2 nak menegur memang ada konsepnya...
tapi jangan menegur sampai memalukan atau menjatuhkan maruah..
walaupun sekadar teguran..'
hati manusia tahap sensitif berlainan..

terlebih komen la pula..
ehheheee

cik ika said...

tak patot2..

Tuan Penasihat said...

adus susah nak cakap benda ni.
laman blog tu sebenarnya lebih kurang macam rumah kita la jugak. terpulang pada pemiliknya nak hias cam mana. tapi selagi dia tak menyakitkan hati sesiapa, rasanya x salah kot.
kita sebagai pengunjung yang rasa x selesa dengan blog tu lain kali jangan la g jengok lagi kalau x suka. atau macam nelly kata tu, tegur la dan binbing la dia.
betul tak?
saya salah ka?

Shahrizat Ahmad said...

nely..aku baru lg dalam aktiviti pembloggeran ni..ape dia etika nyer tu? aku tak tau la

Anonymous said...

Salam..siapakah? cuak je huhhu.
x pttlah mki hamun mcm tu ..diam2 sudhlh kn..tegur je ap y ptt dgn baik.

Bunga said...

xpatut--

FaKArePa!n said...

x patut r dia buat macam ni.. saya sebagai blogger baru turut terasa tempiasnya ni.. mentang2 la dia blogger lama..

Jom Baca
Sumbat Selagi Boleh

kindergartenlibrary said...

anne : yup .memang tak beragak o0

kindergartenlibrary said...

izzaty hamzah : bukan
=)

kindergartenlibrary said...

Sunnah mohammad : tu yang kontroversi .

kindergartenlibrary said...

Freaky : yup . kesian blogger baru tu .

kindergartenlibrary said...

r-5 : banyakkan tengok tips ok
=)

kindergartenlibrary said...

Mohd. Hafiz : haha ..
bukan2

kindergartenlibrary said...

sab : haha . tak semua nya ..segelintir .

kindergartenlibrary said...

Mie : yup . . kena ada strategi ..
=)

kindergartenlibrary said...

ika : memang tak patut .

kindergartenlibrary said...

Tuan penasihat : yup . awak betul . .
kena tegur elok-elok .

kindergartenlibrary said...

Novelgurl : yup .. betul ..
jangan marah2 .

kindergartenlibrary said...

Bunga : memang tak patut .

kindergartenlibrary said...

fakarepain : yup . betul . . jadi , hati2 kalau nak menegur .

z.u.n.a.i.d.a said...

salam dear,
emmm, ada jugak org camtu ek..
me? wondering why?
huhuhuhuhuhuhu

shahsyaz said...

nseb bkn sy...

huk huk huk

(o_0)

kindergartenlibrary said...

Yup . ada . Nelly pun pelik . .

kay_are said...

panas topik ni.. entah sape r tu.. tapi betul.. kadang2 ade yang konon2 lame dalam blogging ni selalu salahkan orang baru dalam pape hal.. cane x hilang semangat newbie tu nak blogging.. ish ish

kindergartenlibrary said...

yup .setuju . itu yang dorang malas na mengUPDATE . .

Anonymous said...

hishhh...terok betul..ptutny bg semangat an??...-.-

Siti Noraisyah said...

Ishhh... memang tak patut.... tu la susahnya kalau dah rasa diri tu bagus sangat... ilang terus adab sopan...

Jue Nara said...

sape yng kene kutuk tu.. sian dia, tak patut blogger lain merendah2 kn blogger lain, klu nak tegur, tegur cara baik.. sedey plak akak.. huhu

kindergartenlibrary said...

Koizora : yup .sian dia .

kindergartenlibrary said...

Siti noraisyah : itulah .sian .

kindergartenlibrary said...

Jue : Nelly pun sedih . . .

Ain Tralala said...

blogger yg berkurun memang mcm tue...hohoho
yelah, diaorg kan dah femes....follower berjuta2...
dah jd cam lupa diri.. padahal, masa mula berblog dl mcm tue jugak...
nak marah ke apa ke biar berpada kot ;)
peace!

kindergartenlibrary said...

Yup . betul .
Tahu tak pe . .

Anonymous said...

huhu..ssh ek beblog nie..

kindergartenlibrary said...

tak juga .
belajar sikit2
=)

ANISRAHIM said...

manusia mudah lupe..lupe y dorg pon mule dr bawah...patotnya bg otai2 bace entri ni...bg bukak mata skit...dunia blogging je pon...ape la nk kutuk2..ckp bebaik la kan..ye dok?

pape pon..peace =)

kindergartenlibrary said...

Yup .
kesian yang masih baru . .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...