Saturday, February 19, 2011

Blogger lama tak patut kutuk sakan blogger baru

Elvy Nellysha | 10:02:00 AM | 54Comments |
السلام عليكم


Nelly jalan-jalan tadi nak menziarahi . Amalan mulia kan ? Hehe . .
Tapi , kecewa pada satu entri . Tak patut kutuk bukan-bukan pasal dia .
Tak perlulah Nelly bagitahu siapa . .
Even blog dia kau benci , tak patut sangat kau maki hamun dia . .
Nelly tengok followers dia baru berapa . Baru nak berjinak-jinak .
Mestilah taruk macam-macam widget . Nelly pun macam itu dulu .
Tipu kalau kau tak macam itu . .
Kalau kau rasa dia salah , tegurlah . Tak pun , kau ajar dia sampai dia tahu 
ETIKA SEORANG BLOGGER . .
Bukan kau tulis entri pasal dia . Link blog dia . Then , kau kutuk dia sebagai blogger lama . .
Itupun kalau kau PROFESSIONAL . .
Tindakan kau ini , nampak sangat kau tak PROFESSIONAL . .
Yang terkena itu , fahamkan peraturan jadi seorang blogger ya . .
Nelly rasa marah sebab hanya sebab blog dia berat , then suruh kau follow . .
Kau maki dia bagai nak rak dengan ayat mencarut-carut . Buang sajalah entri itu .

Bertindak biar professional . . Barulah nampak kau blogger yang berETIKA . .
Kalau kau baca , Nelly kisah apa . . Yang penting , Nelly tak link url kau .
Sori kalau terkasar ok . . .

54 comments:

Cik Bidadari said...

adoi... sapa ni? bkn akakkan?

amny.. said...

ish3...xptot btol org cmtu..

huhuhu...


erm,

suda blum join faceblog??

jom terjah blog amni klu belum..:)

cik yuz said...

sejak akhir2 ni,banyak plak blogger dok gaduh2..ishh..pelik plak rasenyer..mlm ni jer ade pergaduhan besar disebabkan satu entri dari sorang blogger...

shahsyaz said...

nelly, sy ker??? (T_T)

azharr said...

ya ini yg kita tak mau...

nelly said...

Cik bidadari : haha .
bukanlah .

nelly said...

Amny : memang tak patut .

nelly said...

Cik yuz : sebab itu tulis kena hati-hati

nelly said...

Shahsyaz : bukan2 ..
jangan sedih .

nelly said...

Azharr : semestinya . .

aNnE said...

erk...letak url?tak beragak..huhu

izzaty hamzah said...

sy ke??

Sunah Mohammad said...

huhu..macam2 kan sekarang ni...nanti perang lak di alam cyber..

Freaky said...

memang x patut pon. orang baru nak belajar patot bagi dorongan, bukan maki hamun

r-5 said...

saya pon sedih sebab saya pon baru dalam arena blog ni~ komen pon orang ta sudi apatah lagi follow kan? blogger2 lama jgn lah marah2 bloger baru maam gitu kesian kami~:'(

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

saya~ yg bersalah dalam hal ni....T_T

sab said...

diorg yg lme tuh. bajet sgt la! :D haha

mie said...

kadang2 nak menegur memang ada konsepnya...
tapi jangan menegur sampai memalukan atau menjatuhkan maruah..
walaupun sekadar teguran..'
hati manusia tahap sensitif berlainan..

terlebih komen la pula..
ehheheee

zulaikha rafiiq said...

tak patot2..

Tuan Penasihat said...

adus susah nak cakap benda ni.
laman blog tu sebenarnya lebih kurang macam rumah kita la jugak. terpulang pada pemiliknya nak hias cam mana. tapi selagi dia tak menyakitkan hati sesiapa, rasanya x salah kot.
kita sebagai pengunjung yang rasa x selesa dengan blog tu lain kali jangan la g jengok lagi kalau x suka. atau macam nelly kata tu, tegur la dan binbing la dia.
betul tak?
saya salah ka?

IJAT360 said...

nely..aku baru lg dalam aktiviti pembloggeran ni..ape dia etika nyer tu? aku tak tau la

Novelgurl said...

Salam..siapakah? cuak je huhhu.
x pttlah mki hamun mcm tu ..diam2 sudhlh kn..tegur je ap y ptt dgn baik.

bunga said...

xpatut--

FaKArePa!n said...

x patut r dia buat macam ni.. saya sebagai blogger baru turut terasa tempiasnya ni.. mentang2 la dia blogger lama..

Jom Baca
Sumbat Selagi Boleh

nelly said...

anne : yup .memang tak beragak o0

nelly said...

izzaty hamzah : bukan
=)

nelly said...

Sunnah mohammad : tu yang kontroversi .

nelly said...

Freaky : yup . kesian blogger baru tu .

nelly said...

r-5 : banyakkan tengok tips ok
=)

nelly said...

Mohd. Hafiz : haha ..
bukan2

nelly said...

sab : haha . tak semua nya ..segelintir .

nelly said...

Mie : yup . . kena ada strategi ..
=)

nelly said...

ika : memang tak patut .

nelly said...

Tuan penasihat : yup . awak betul . .
kena tegur elok-elok .

nelly said...

Novelgurl : yup .. betul ..
jangan marah2 .

nelly said...

Bunga : memang tak patut .

nelly said...

fakarepain : yup . betul . . jadi , hati2 kalau nak menegur .

z.u.n.a.i.d.a said...

salam dear,
emmm, ada jugak org camtu ek..
me? wondering why?
huhuhuhuhuhuhu

shahsyaz said...

nseb bkn sy...

huk huk huk

(o_0)

nelly said...

Yup . ada . Nelly pun pelik . .

kay_are said...

panas topik ni.. entah sape r tu.. tapi betul.. kadang2 ade yang konon2 lame dalam blogging ni selalu salahkan orang baru dalam pape hal.. cane x hilang semangat newbie tu nak blogging.. ish ish

nelly said...

yup .setuju . itu yang dorang malas na mengUPDATE . .

::koizora_ emy:: said...

hishhh...terok betul..ptutny bg semangat an??...-.-

Siti Noraisyah said...

Ishhh... memang tak patut.... tu la susahnya kalau dah rasa diri tu bagus sangat... ilang terus adab sopan...

Jue said...

sape yng kene kutuk tu.. sian dia, tak patut blogger lain merendah2 kn blogger lain, klu nak tegur, tegur cara baik.. sedey plak akak.. huhu

nelly said...

Koizora : yup .sian dia .

nelly said...

Siti noraisyah : itulah .sian .

nelly said...

Jue : Nelly pun sedih . . .

Ain Tralala said...

blogger yg berkurun memang mcm tue...hohoho
yelah, diaorg kan dah femes....follower berjuta2...
dah jd cam lupa diri.. padahal, masa mula berblog dl mcm tue jugak...
nak marah ke apa ke biar berpada kot ;)
peace!

nelly said...

Yup . betul .
Tahu tak pe . .

izzaty hamzah said...

huhu..ssh ek beblog nie..

nelly said...

tak juga .
belajar sikit2
=)

PG said...

manusia mudah lupe..lupe y dorg pon mule dr bawah...patotnya bg otai2 bace entri ni...bg bukak mata skit...dunia blogging je pon...ape la nk kutuk2..ckp bebaik la kan..ye dok?

pape pon..peace =)

nelly said...

Yup .
kesian yang masih baru . .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...