Tuesday, February 15, 2011

Histeria !

Elvy Nellysha | 5:14:00 PM | 86Comments |
السلام عليكم

Inilah pertama kali Nelly kena HISTERIA dalam hidup tapi berlaku tahun lepas masa puasa . .
Sebenarnya , Nelly baru balik dari surau . Masa ke kelas , Nelly baru saja duduk dengan kawan Nelly .
Tiba-tiba ada suara menjerit dari kelas yang tak jauh dari kitorang . Selang 1 kelas . .
Then , ingatkan orang bergaduh . Lajulah Nelly pergi tengok .
Tengok-tengok ada seorang pelajar kena . Lepas bawa pelajar itu ke surau , kena pulak yang ke-2 sampai ke-6  . .
Semua yang kena , Nelly pergi tengok . Semua 1 kelas dengan pelajar yang pertama . .

Then , keadaan tenang sekejap .Guru kelas Nelly meminta pelajar lelaki memagar kelas tersebut dengan bacaan doa . .  Jadi , Nelly borak2 dengan kawan Nelly tentang FACEBOOK . .
Tiba-tiba Nelly rasa badan Nelly menggigil . . Nelly bagitahu kawan Nelly kat sebelah .
Dia ingat Nelly main-main . . So , Nelly diam sajalah .
Then , terpandang satu lembaga . . Nelly buat tak tahu saja .
Kali ke2 terpandang , ada 1 tongkat kat sisi dia . . Lepas itu , Nelly tak ingat apa jadi . .
Esoknya , Nelly lukis gambar itu dan diadaptasi oleh kawan Nelly . Haha .


Kawan-kawan cerita Nelly tunduk diam . Bila dipanggil , Nelly tak menyahut .
Masa itulah kena histeria . . Then , setelah cikgu tolong , barulah ok dengan keadaan yang sedar dan lemah !
Kitorang dibenarkan ke blok kitorang semula . .  Tapi , tak lama itu , jadi balik .
Pelajar yang pertama kena tiba-tiba keluar dari kawasan sekolah .
Pelajar yang kena sebelum ini pada hari yang sama , mula histeria balik .
Tapi , nasib baik Nelly tak kena sebab kawan-kawan tarik Nelly dan minta jangan ingat benda itu . .


Then , dah tak kena lagi buat masa ini . .
Peliknya , yang pertama berlaku masa puasa . .

86 comments:

cik ayin said...

xde pengalaman camtu..tapi berkawan ngan budak yang ade histeria..gerun

cik pulau said...

yeke Nelly..
huhh..seramnya gamba lembaga tu..
Alhamdulillah takde pape..
ehmm. cik pulau, alhamdulillah tak pernah kena histeria..
pernah la tgk org kena..
takut sgt2..huhu

wahida said...

pernah kena histeria? alamak, takutnya...
nelly amalkan surah 4 qul ye..mudah2an tak kena lg...

Rozuan Ismail said...

kat asrama wan sekarang ni pon ada sorang kena histeria

niesz said...

takut nye..niesz dulu duk asrama ramai gak kwn yg kena histeria mcm nie..niesz selalu tkut nk g tgk..sbb org kate kalau jumpe org histeri nie jgn tgk mata die..nnti kite pon kena..

anis said...

rasanya kalau histeria ni bila2 pun boleh terjadi

ch!natsu said...

ms sekolah mmg byk sgt org kene histeria nie..
kesian sgt tgk diorg..

sayabukanSAMDOL said...

kuat kan semangat, sebab selalunya
benda alah tuu suka kacau org yg lemah semangat.

Puteri Balqis said...

siannye nelly...mesti x kuat semangatkan...samalah..=)

F.A.R said...

hehehe.
org tgh pagar kelas nelly gi borak pasal FB. ape la.
:)

nulhazwany abdul malik said...

dulu sekolah wany pernah kena histeria, hampir separuh budak perempuan kena. naseb baik wany tak. huhu takut sangat

bunga said...

pernah mengalami kejadian 2..tapi bunkan dia kaco bunga la..

mie said...

huh!!
kadang2 tengok orang histeria rasa gerun la pula..
ehehee

Suhami Ahmad said...

first time atok dongar kisah dari diri yang kono histeria...mokasih sharing :)

shida saje said...

huhu..seram juga,setakat ni shida xpenah alami lagi histeria taw..tp byj dgr skg kat skolah2 byk blaku~

MiSzy DiaN said...

salam...
lama dah tak singgh kt blog adik ni.. hehe..
histeria??
wahhhhh menakutkan..
hehehe..
akak mcm penah kena... tp bkn histeria..
ada bnda yg ikut akak smpai masuk umah.. huhuhuh..

puteri ain said...

berlaku pada bulan puasa? pelik

tapi serious takut kalau kawasan berhampiran kita kena histeria..
rasa suspen je setiap masa..

qasehraihan said...

uikss...menakutkan..nauzubillah mintak dijauhkan

NOOR FATIN said...

banyakkan baca ayat2 suci al quran :)

+akufobia+ said...

sebab takut sangat kot.ayyoo.

ghost writer said...

sangat teruja bila masa sekolah dulu ada student pompuan yang histeria..haha

mizzapple said...

apple pn pnh alami histeria.
tp mmbe apple je yg kene.

seram giler.

y-A-n-A said...

ssekarang ni mkin bnyak sek kena histeria.. mungkin kaw sek tu xsesuai kot..

Eija Hassan said...

uu,seramnyee.hukhuk >.<

Puanbee said...

oh time akk sekolah dulu kan akk tinggal di asrama ..ramai kwn akk yg pernah kena histeria tu nasib lah akk tak pernah ! ustaz akk ckp org yg kena ni lemah semangat

mOhd Hafiz said...

erkkkk....
mesti rasa something ja kan nelly...
org histeria die x pasan erk die sedang histeria...
baru tau

Ninie@Aini said...

gerun nyerr...
xpernah alami peristiwa macam tuh..cuma tengok depan mata sendiri pernah la..huhuhuu dah la akak neyh penakut..!hahaha lakaran tuh betul sebijik dengan apa yang Nelly nampak ker? OMG..kalau akak memang nak pegi toilet sorang2 pun tak berani kott..=D akak follow this blog ^___^

eja said...

ada petua utk nak elak histeria jgn terlalu takut dan jgn terlalu berani kerana klu buat dua2 ni pun blh jd kena histeria. mohon link ziarah la http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/02/menarik-sangat-ke-blog-awak-tu.html

sAsyA said...

waktu sy masih di skolah dlu pernah jg jd tyme bulan puasa,
tp bukan sy la yg kena, junior yg kena..

Cik Ezy said...

bln pose kn sume setan2 kene ikat..
jdk jugak ye? huhu.. pelik..
tp seram la.. tingat mase duk hostel dulu..
kes histreia.. 3 org student kene kat surau..
adeh,,

Capit said...

Cerita seram yang tak berapa seram. Hehe. Ni jadi kat sek mana eh? Masa kite kat sek men teknik dulu pun selalu jadi camni. Meremang bulu roma bila orang histeria ni menjerit3x.. Tapi yang selalu kena gurl je.. Lelaki takde pulak.. Pelik.. Mungkin memang "mende" tu seke gurl je kot.. Hihi.. :p

KizZ said...

Ish...memang betul2 lebih kurang camtu la ea yang nelly lukis tu??
Seram seyh!

Jom sini,
Shameena..Silky satin shawl

Raji berkata said...

hah cakap lagi pasal facebook kan dh kena rasuk
hahaha ;D
alhamdulillah sekejap jer kan?

MJ said...

mj pnh tgk org kene histeria..takut jugak..lg2 kalau tggl kt asrama..mmg rse nk tdo awal jelah..

Mat Ganu said...

kene kuatkan semangat...^_^

Aretikz said...

Hehe.. benda besa ni.. lagi2 budak asrama.. semestinya pengalamanku bercakap dgn budak kena histeria tak kan pernah dilupa.. hehe..

Nadia Mashuri said...

seram nya..

Novelgurl said...

Assalamualaikum

ouh..menakutkan -_-

nelly said...

Cik ayin : beraninya ..gerun . ..

nelly said...

Cik pulau : memang takut ..seramm o0o . . .

nelly said...

wahida : trima kasih ya .
=)

nelly said...

Rozuan : wah .seram2 . . .

nelly said...

niesz : tu lah . Nelly pandang mata dia masa itu .

nelly said...

anis : yup ..takut o0o .

nelly said...

Chinatsu : hehe ...
sabar2 ..

nelly said...

sayabukansamdol : yup ..tq

nelly said...

puteri balqis : memang menggelabah gak . haha ..
tak kuat semangat pun ..

nelly said...

F.A.R : mana tahu nak kena .:D

nelly said...

nulhazwany : itulah ..
wah , nasib tak kena tahu .

nelly said...

Bunga : bunga kuat semangat .

nelly said...

Mie : nasib tak kena .

nelly said...

atok : cerita sendiri .
hehe

nelly said...

shida : sek jadi tumpuan utama .

nelly said...

kakak : wah .beraninya !!

nelly said...

Puteri ain : memang gerun o0o .
nasib dah habis sekolah .

nelly said...

qasehraihan : amin .

nelly said...

noor fatin : maceh .

nelly said...

akufobia : agaknya kot .

nelly said...

ghost : wah , teruja dia er .

nelly said...

apple : memang seram dan terkejut pun ada kan .

nelly said...

yana : nasib dah habis .:D

nelly said...

eija : yup2 .

nelly said...

puanbee : mana tak lemahnya .nelly gatal2 pergi tengok .

nelly said...

mohd hafiz : memang tak perasan .macam baru bangun tidur .

nelly said...

Ninie : yup .
Nelly lukis .
tapi , kawan lukis balik .

nelly said...

eja : tq ya .
=)

nelly said...

sasya : menggerunkan .

nelly said...

cik ezy : histeria tu tak kisah .

nelly said...

Capit : tau tak pe .
pelik o0o ...

nelly said...

Kizz : lebih kuranglah tu .

nelly said...

Raji : haha .
tengah femes fb lah ..
sekjap je lah .
nasib baik . .

nelly said...

Mj : kalau tidur lambat , macam2 jadik .

nelly said...

Mat ganu : tq2 .

nelly said...

aretikz : wah .cakap ?
tak berani .

nelly said...

Nadia : yup2 .

nelly said...

waalaikummusslama : yup2 .

M.M said...

assalamualaikum.
Alhamdulillah. kuasa ALLAH tiada bandingnya. ♥
selamat beramal makruf & bernahi mungkar adikku.
salam ukhuwah fillah.
bertemu & berpisah kerna ALLAH. ♥
senyum2 sokmo selalu.. ♥ ((^_^))

hardy boy said...

nice blog & I have follow you also (^_^). Glad if you can follow me http://www.princehardy.blogspot.com/

saya ingin berkongsi pengalaman saya
http://princehardy.blogspot.com/2010/10/bertambah-satu-lagi-pengalaman.html

http://princehardy.blogspot.com/2010/11/pesakit-dirawat.html

s.y.a.r.q said...

nelly!!! uwaaaaaaaaaaaaaa.kalau syarq kan pengsan kat situ kot...mintak dijauhkan nampak bende2 mcm tu ...fuh fuh

sTaRLighT said...

huhuhu nelly qila pun byk kli kene
dr kecik smpi le skg
scry pn ad

nelly said...

M.M : =)

nelly said...

syarq : hehe ...nasib nelly tak pengsan .,

nelly said...

starlight : yeke ?
wah ..bahaya tu .

RuSh D said...

mmg bahaya kena histeria...so kena ler baca surah2 setiap ari..utk pagar diri

nelly said...

Yup .maceh ..

Mint said...

kak nelly.
smlm before sleep baca la posting ni.
Terbawak2 smpai ke mimpi :(
takot. tejage pun dok tringat. Uu
Mintak2 dijauhkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...