Sunday, February 13, 2011

Blogger perlu dikritik

Elvy Nellysha | 5:31:00 AM | 46Comments |
السلام عليكم


What ? Mana boleh ! Actually , perlu .
Tapi , perlu diingatkan , kita nak kritik orang , janganlah sampai hina dia .
Sebagai contoh "Apalah entri kau ini . Pengemis baca pun tak mahu"
Tak baik kan bunyinya ? Eh , contoh sahaja !


Sebenarnya , sebagai blogger yang terlibat dengan penulisan , KRITIKAN ITU PERLU !
Apabila seseorang mengkritik , ingatlah bahawa kita sedang diperhatikan . .
Secara tidak langsung , korang membetulkan kesalahan korang .
Pada yang mahu mengkritik , bagilah kritikan yang MEMBINA .
Bukan KURANG AJAR ok . Tunjukkan bahawa korang TERLEBIH DIAJAR . . Hehe . .


Dengan kritikan juga , kita dapat membina keyakinan diri dalam dunia yang penuh PENULISAN .
Teruskan wahai Blogger atau sesiapa yang TERLIBAT DENGAN PENULISAN ! !

46 comments:

cik ayin said...

sgt setuju...yeahhhhh :p

misSbLurRy said...

btol...aku sokong...
so far tak dapat komentar mcm gini

y-A-n-A said...

yes! betul tu.. kritikan untuk jadikan org lg baik, bukn utk jatuhkan org.. :))

Suhami Ahmad said...

Takpolah nelly. Tak semuo suko kito. Atok pun tak terlepas kena hentam

Nur Liyana said...

huhu..kritik yana yer..

shahsyaz said...

yeahhhhhhhhhhhh!

Cik Ezy said...

ade baek ade buruk nye kene kritik ni..
kn.. kn.. kn..

.: iEyLa :. said...

dengan kritikanlah kite bangun..
dengan kritikan jugak kite boleh jatuh..

C I K . F Y Z A said...

tapi kalau nak kritik pown biar la dengan cara beralas...jgn buat orang lain rasa down..
cian dia..

saudari terpilih untuk menyertai 'CONTEST 50 FOLLOWERS CIK FYZA'
sila lah join kalau sudi ye?

Nadia Mashuri said...

kritikan membina..
hehee..

Wahida Nasution Thakhrim said...

blogger perlu terima kritikan.. terutamanya kritikan membina.. jadi blogger dapat baiki mutu penulisan agar jadi lebih baik..

F.A.R said...

yeah, kalau tegur care betul xde salahnye kan :D
kritikan buat kite lebih ke depan dgn improvekan diri :D
hehehe.

KERTAS A4 BLOG said...

nak kritik bole... tapi jgn sampai menjatuhkan air muka di khalayak ramei.. private sudey... paling aku tak suke, blogger yang rase blog die bagus, blog orang lain cikai ayam.. Tanpa blogger cikai ayam tu, siapa kah die duk sorang sorang membebel dalam blog die tu.. hehe.. :p

zaty luvlianncezzz said...

x suke sgt bab kritik2 nie..nnt owg terasa kn..tegur cara bhemah ok kn :)

Encik MamaT said...

kritik itu perlu.. bagi yang mengkritik harus kena pada tempatnya... kena caranya... bagi yang dikritik jangan cepat melenting... ambil yang positif.. bila ada yang menegur pasti ada yang tak kena...

Encik MamaT said...

nelly: saya suka komen blog nelly.. tapi berat la... boleh kurangkan segala wideget yang tak perlu utk keselesaan pelawat... jangan amik ati ek... (jangan publish-delete je)

Solihin Zubir said...

yeah! nk kritik boleh... tp jgn laser cam paul moss.. heheh..

Nur Liyana said...

kamoo..bg la komen kat yana tau agar yana dpt membina blog dgn jayanya..komen=kritikan tau...

ifwat said...

yeah , tau takpa. sy suka orang bg kritikan membina tuh. tapi lau kritik lebey2, bengang gak la en. hehe

Deqna said...

deqna jalan cni ;)

rizwan's sweetheart said...

yea... blogger jugak perlukn kritikn mbina

nelly said...

cik ayin : tq

nelly said...

missblury : kalo dapat , tindak pro ok ..

nelly said...

yana : yes .kritik leklok

nelly said...

atok : nelly juga ..
=(

nelly said...

nur liyana : hehe ...oke .
=)

nelly said...

shasyaz : ??

nelly said...

cik ezy : yup ..betul2 ..

nelly said...

ieyla : jadi , hati2 masa mengkritik ok .

nelly said...

cik fyza : kritik dngan berhemah ..
=)

nelly said...

nadia mashuri : yeah !!

nelly said...

wahida : jadi , jangan sedih kalau kena kritik ..

nelly said...

F.A.R : pandai pun ..
=)

nelly said...

Kertas A4 BLOG : yup .kritik secara berhemah .

nelly said...

zaty : betul !!

nelly said...

Encik mamat : kena bertindak pro . hehe

nelly said...

Solihin zubir : dia laser habis .

nelly said...

ifwat : haha .ye tak ye juga .

nelly said...

deqna : thanks

nelly said...

rizwan's sweethart : memang perlu . .

ferra ferro said...

setuju ! tolong la kritik saya . plisss plisss plisss (gaya alif satar) x))

YanaMIB said...

sy suka gak bc komen yg mengkritik penulisan sy..syukur blom ada lg haters yg tersesat nk komen kt entry² sy tuh..hehe~ ^_^

sTaRLighT said...

kritikan amat perlu bg memotivasi diri
hehehehe

nelly said...

ferra ferro : akan ..
=)

nelly said...

yanaMIB : yup .. kritikan itu perlu .

nelly said...

Starlight : u're right !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...