Sunday, February 6, 2011

Jadi seorang BLOGGER tegar bermula dari bawah !

Elvy Nellysha | 11:09:00 PM | 45Comments |
السلام عليكم

Nampak tajuk itu ? Seriously , memang betul .
Apa-apa yang kita nak buat , semua bermula dari bawah kan ?
Blogger tegar ! Semua mahu . . Tipu jika kata tidak mahu .

Firstly , kita kena tahu selok belok blog kita sendiri .
Tema blog kita . Kita kena pastikan kita sentiasa ada idea untuk setiap entri yang akan kita post .
Then , kita boleh mulakan dengan BERBLOGWALKING dahulu .
Untuk meramaikan lagi followers dan secara tak langsung kita boleh kenal antara satu sama lain .

Lepas itu ? Kita menjadi PENGOMEN YANG TEGAR !
Baru kita boleh mencapai untuk menjadi BLOGGER YANG TEGAR .
Sebab , secara tak langsung kita dapat ilmu tahu !


Nelly tulis ikut apa yang Nelly buat . Tapi , belum menjadi BLOGGER YANG TEGAR ! Haha . .

45 comments:

Anyez Nasri ツ said...

skrang anyez sudah mahu jadi mcam nelly . mahu cmments entry je . haha .

MAPPIAU said...

tu die pesanan dari bakal blogger tegar huhuhu, good luck and nice sharing dik :)

eija hassan said...

skong ngan nelly 110%.hehe.

Encik MamaT said...

hehehe... jangan jadi ketegaq sudah... haha

z.u.n.a.i.d.a said...

salam dear, tol tu seme benda mula dr bwh kan..hehehehehehe

wahida said...

akak belum tahap blogger tegar...masuk weekend je, mmg x de n3 langsung...harapkan weekdays je...mmg salute abes sapa yg blogger tegar tu...

Cik Ezy said...

hoho..
teringin plak nk jdk blogger tegar..
hehekk..
dpt ilmu jgk jengok blog nelly ni..
=)

sicomot-comel said...

yeah nelly !
jom kite sesame maju utk blogging !

mne lah taw nnt boleh popular cam abg ben atau hanis zalikha ke..

hahaha

puteri ain said...

anda rajin :)

Taufiq Tiramisu said...

hehe..jom jadi blogger tegar sama sama :D

Raji berkata said...

hohoho aku rasa nk jadi pengomen tegar lah =.="
xdpt jadi blogger tegar pun
hak2

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hehe,,nk jadi pengomen tegar la kat belog nelly ni :)

aNnE said...

teringin nak jadi..tp xjd2..haha:)

FARISZ@AZ.Com said...

Waalaikumsalam.membanyakkan follower dan banyak bercomment mungkin suatu cara yang bagus untuk menambah follower dan pembaca blog.

+an : Meramaikan fanpage juga antara cara untuk menarik lebih ramai pembaca.

rizwan's sweetheart said...

fda setuju lor ngan nelly

Jue said...

nak jadi blogger yg hebat bukannya senang dik, kena sabar byk2.. semoga berjaya ye.. (>_^)

SUZIE APAI said...

thank dik...jengah umah akak...

salam kenalll

Cempakamelati said...

Setuju-setuju dengan apa yang ditulis. Tapi kadang kala rasa malas dangat nak BW dan buat entry.

IMANSHAH said...

saya blogger biasa je

Fariq said...

blogger tegar == blogger yg obses dengan blog,, kerap mengapdet entri.. these two baru boleh dipanggil blogger tegar,, tak perlu nak femes pon nak jadi blogger tegar ni..

-Kecewa Dengan Dunia Blog??

Munirah Ismail said...

nice information :)

nelly said...

Anyez nasri : haha .itu lebih baik .
=)

nelly said...

Mappiau : uik ?
haha . .
thanks kaka .
=)

nelly said...

Eija hassan : 101 ?
haha

nelly said...

Encik mamat : haha .tidak mungkin .

nelly said...

Z.u.n.a.i.d.a : yup .nelly setuju .

nelly said...

wahida : siapakah insan itu ? haha

nelly said...

Cik ezy : hehe .sekadar berkongsi .

nelly said...

Si comot comel : come on !!
=)

nelly said...

Puteri ain : rajin sikit .hehe

nelly said...

taufiq : mari ! itu sudah semestinya .

nelly said...

Raji : tidak mustahil untuk sesuatu perkara .
=)

nelly said...

Nur syafiqah : haha . boleh2 .

nelly said...

Anne : tak jadi ? haha .
sudah tahu . .
pengomen tegar bagi beberapa blog .
=)

nelly said...

Farisz : terima kasih sudi bagitahu .

nelly said...

Ridzwan's sweetheart : haha . . thankss

nelly said...

Jue : yup .maceh kaka .
=)

nelly said...

Suzie apai : maceh sudi singgah jejak .

nelly said...

Cempakamelati : haha . kita sama !!
=)

nelly said...

Imanshah : jadikan ia luar biasa .
=)

nelly said...

Fariq : thanks .
=)

setuju .

Si DauN CeRi said...

tegarrrrrnye... hik2

nelly said...

mana ada .:D

|| amira || said...

emm , setuju2 .
saya bukanlah blog yang tegar . huhu.

nelly said...

cubalah .
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...